Avand in vedere tinta spre care ARC merge si anume obtinerea acreditarii ca scoala Internationala, studiul limbii engleze in scoala se face in sistem intensivastfel incat cunoasterea acesteia sa permita elevilor nostrii continuitate in oricare scoala, liceu, universitate internationala.

Scoala Metropolitana ARC ofera elevilor cu varsta cuprinsa intre 2-15 ani, un continuum de educatie internationala preuniversitara de cea mai buna calitate pentru 4 niveluri de studiu:

  • gimnaziu
  • scoala primara
  • gradinitia Prikindel
  • educatie timpurie

Incepand cu educatia timpurie si cu gradinita, predarea se face in limba engleza, urmanand in scoala primara si gimnaziu un program intensiv de predare a limbii engleze cu un numar de 6-10 ore saptamanale.

Numarul de ore de engleza atat la nivel primar cat si gimnazial este intre 8 si 10 ore pe saptamana, efectuandu-se atat cu profesori romani de limba engleza cat si cu profesori vorbitori nativi de limba engleza.

In cadrul orelor de engleza se aplica principii si metode educationale din sistemul britanic, astfel incat Curriculum Britanic sa creeze elevilor structura mentala in doua limbi – romana si engleza.

Examenele Cambridge ESOL-Marea Britanie sunt echivalate pe Scala Comuna Europeana de referinta pentru limbi straine, publicata de Consiliul Europei.

Scoala noastra este centru de examinare Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test) si PET (Preliminary English Test), cu acordul Consiliului Britanic din Romania.

Printre acestea examene se testeaza deprinderile de ascultare (listening), citire si scriere (reading & writing) si vorbire (speaking) ale elevilor de catre examinatori, reprezentanti ai Consiliului Britanic din Romania.

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!