Perspective Europene

Educația europeana în Școala ARC: Mottoul Uniunii Europene, „Unitate în diversitate”, a fost folosit pentru prima dată în anul 2000 și a aduce în atenție rațiunile pentru care europenii au continuat construcția proiectului comun european: promovarea păcii si prosperității, acceptarea deschiderii către spiritul, culturile și tradițiile atât de diverse ale continentului.

In acest context, Școala ARC, constituie un spațiu comunitar care garantează o atmosfera de deplină armonie, toleranță și înțelegere, a egalității de șanse și a multiculturalismului. Pe de altă parte, prin abordarea transdisciplinara a procesului de predare-invatare promovam ocrotirea și perpetuarea valorilor naționale, a tradițiilor culturale și sociale specifice țării noastre, in contextul european.

Clubul European

Se impune sporirea eforturilor școlii noastre de întărire a coeziunii sociale, de intensificare a dialogului dintre comunitate, stat și societate, in speță copii-profesori-parinti și, nu în ultimul rând, de identificare a noi perspective pentru o Europă multiculturală, „unită în diversitate”.

„Clubul European” isi propune sa raspundă la întrebări precum: Ce raport există între identitatea comunitară și cea națională? În ce mod sunt percepute valorile individuale în raport cu cele comunitare, la nivelul cetățenilor? Care sunt contribuțiile pe care le pot avea valorile naționale în vederea consolidării unității ce stă la baza identității europene? În ce mod este influențată "înțelegerea" identității europene, având în vedere bagajul socio-cultural moștenit de acestea?

Tabere internaționale

Școala noastră organizează, promovează și oferă programe educaționale in străinătate, pentru elevi si tineri. Acestea sunt organizate de scoli specializate din Marea Britanie, Germania, Franta, Spania cu experienta de peste 40 de ani in domeniu. Atat in Marea Britanie cat si in alte tari cu traditie in invatamant, elevii au ocazia sa studieze acolo unde limba straină este vorbita nativ, să invinga bariera de exprimare și să acționeze independent într-un mediu supravegheat, din cadrul unui program integrat. Aceștia pot petrece o vacanță de neuitat într-un mediu multinațional și multicultural alături de tineri din toata lumea. Viața de elev poate fi “gustata” intr-un sistem diferit de invatamant, acolo unde s-au format oameni de stiință castigatori ai premiilor Nobel, oameni politici de renume sau businessmeni de succes, profesori ai generațiilor viitoare.

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!