LECTII DE ACASA – invatarea on line

In perioada cand scoala este inchisa datorita pandemiei de Corona virus, invatarea continua in mediul online. Profesorii, elevii si parintii fac eforturi pentru a continua procesul educational.

Strategia scolii in ceea ce priveste LECTIILE de ACASA tine cont de posibilitatile tuturor partilor implicate, atat materiale, cat si sociale.

PROFESORII trebuie sa lucreze in echipa, sa comunice ceea ce lucreaza, pentru a oferi copiilor un program de lectii echilibrat si productiv. Orele se vor face conform orarului, si conform proiectarii didactice. Lectiile video vor alterna cu orele de studiu individual pentru a echilibra programul. Atentie mare trebuie oferita elevilor din clasele mici, care trebuie asistati de parinti, dar si elevilor de gimnaziu, care au mai multe materii de studiu.

In aceste conditii deosebite, profesorii vor intra online cu elevii, le vor da teme clare, vor respecta programul lectiilor video. Programul se va reglea in functie de mersul lucrurilor si feedback.

ELEVII trebuie sa isi stabileasca un program zilnic care sa le asigure o rutina comfortabila. Fiecare sa isi gaseasca un loc in care sa invete cu spor, un birou organizat cu un mimin de logistica care sa le permita sa faca lectiile. In fiecare zi, platformele utilizate trebuie monitorizate si anunturile si feedback–ul profesorilor verificate. Elevii vor rezolva temele cu responsabilitate si onestitate, vor respecta termenele si vor adresa intrebari atunci cand se impotmolesc. Incurajam colaborarea cu colegii, la distanta.

Dimineata, elevii vor incepe programul facand „prezenta cu mentorul clasei si vor anunta motivul pentru care nu participa.

Pentru a facilita invatarea la distanta PARINTILOR le recomandam sa stabileasca un program zilnic cu elevii, sa vorbeasca cu ei, sa le asigure un spatiu confortabil acasa, bine organizat si dotat. Este bine sa monitorizeze comunicarea cu profesorii, sa incurajeze pauzele, activitatea fizica, si sa ii ajute sa treaca peste acest stres si disconfort. Parintii vor informa mentgorii claselor si conducerea scolii motivele absentarii de la lectii si modaliatea de comunicare a lectiilor.

CABINETUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ al școlii ARC își propune să susțină activitatea în mediul online. Vă atașăm câteva recomandări și resurse utile pentru a face față anxietății.

Împreună ne dorim să trecem cu bine peste toate provocările acestei perioade de criză. În acest sens, psihologul școlii ARC poate oferi suport psihologic elevilor, părinților şi profesorilor prin ședințe de consiliere psihologică online.

Puteți să scrieți un SMS sau un mesaj pe Whatsapp, pentru a stabili împreună ziua şi ora la care putem vorbi.

Asistenţa psihologică a elevilor, profesorilor şi părinţilor va fi asigurată de către dr psiholog IOANA ȘANDRU.

Nr telefon: 0723257529

11 filme de familie de văzut împreună cu cei mici:
Activități pentru copii izolați și părinți relaxați:
Poveștile terapeutice, vă lăsăm mai jos câteva de citit împreună cu copiii:
Povesti Terapeutice
Povesti Terapeutice
Povesti Terapeutice
Poveștile terapeutice, vă lăsăm mai jos câteva de citit împreună cu copiii:
Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!