Parteneriatul cu părinții

Școala bucureșteană dezbate – alege!

Conform strategiei Şcolii Metropolitane ARC de construire a unui mediu de formare benefic pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, printr-un parteneriat real între profesori, părinţi şi comunitate, am constituit grupuri de lucru parinti-profesori în cadrul proiectului Scoala bucureșteana dezbate – alege! Scopul este de a contribui prin mai multe activităţi – dezbateri, chestionare, rapoarte- la analiza competențelor instituționale și a rolurilor diferiților actori în crearea unui mediu coerent de dezvoltare a copiilor la nivel de comunitate și la nivel social.

Family Cafe

Scopul este de a crea un mediu cald, primitor, unde parintii si membrii comunitatii pot impartasi experiente si pot oferi sprijin pentru consolidarea relatiilor in familie , intre parinti, copii, educatori si experti in: educatie, consiliere, mediere, stiinte sociale. Parintii sunt incurajati sa devina lideri ai comunitatii educationale, sa se implice si sa beneficieze de oportunitati de informare si interactiune, pentru o viata armonioasa, echilibrata si responsabila in beneficiul famililor lor, al copiilor si al mediului public in care se dezvolta tanara generatie. Situatiile dificile, provocarile familiei in sec al XXI-lea necesita conexiuni sociale si emotionale, empatie care sunt strategii puternice in atenuarea impactului traumelor. Fiecare intalnire va avea gazde si moderatori. Intr-un cadru prietenos, servind o cafea, care sa incurajeze apropierea umana, vom incerca sa construim o comunitate autentica, care sa induca un sentiment de apartenenta si solidaritate pentru a crea un mediu de viata si de formare pozitiv si stimulativ pentru noi si copiii nostri.

Vom avea atat intalniri dedicate exclusiv grupului de parinti din Scoala Metropolitana ARC, Gradinita Prikindel, After School Prikindel, dar si evenimente deschise, publice, in care vom implica si comunitatea mai larga, a orasului. Ce ne dorim de la acest proiect: noi relatii, un sentiment de apartenenta la o comunitate, sansa de a ne cunoaste mai bine si de a explora in profunzime problemele vietii de familie, dezvoltarea abilitatilor de moderare, lansare de idei, dezbatere, comunicare, pe care le veti putea folosi apoi in comunitatile dv, in rolul de parinte si in grupurile profesionale carora le apartineti. O abordare globala a implicarii parintelui in societate, o scoala de leadership comunitar.

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!