Viziunea si Miziunea scolii ARC - Scoala Metropolitana Gimnaziala Particulara ARC
Viziunea Scolii

Viața copiilor se schimbă atunci când pasiunea lor naturală pentru învățare este cultivată și transformată în obiceiuri de învățare și reflecție pe tot parcursul vieții. Lumea se schimbă pe măsură ce acești copii învață să servească societatea, țara și comunitatea cu înțelepciune, convingere și curaj.

• Credem că fiecare copil poate schimba lumea într-un mod profund, daca inzestrarea sa naturala este valorificata intr-un mediu stimulativ.

• Credem in puterea comunitatii educationale formata din toti cei care sustin copii in drumul lor spre maturitate, in timpul si dincolo de parcursul scolar, pe tot parcursul vieții.

• Credem în devenirea prin cunoaștere, învățarea prin practică și dezvoltarea personala ca modalitate de a dobandi bucuria de a fi.

• Credem în libertate, drepturi si sanse egale pentru toti, in responsabilitatea civica.

Misiunea Scolii

Misiunea - sa formam un om curios si independent, de-a lungul intregii vieții, un cetatean responsabil si implicat in schimbarea sociala, care indrageste artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este constient de calitatile sale si invata sa le foloseasca pentru a rezolva probleme complexe cu care se va confrunta.

Dezvoltarea personala

Dezvoltarea personala este prioritatea noastra. A invata cu bucurie, dar si cu dedicatie, disciplina si efort constant pentru a avea performante profesionale si o viata echilibrata, pentru a contribui la o societate armonioasa si libera.

Elevii nostri sunt partenerii profesorilor in procesul de invatare. Invata prin joc și explorare practica, sunt incurajati sa lucreze in echipa, sa isi stabileasca obiective, sa identifice probleme, sa formuleze solutii posibile, sa decida care este potrivita pentru ei. Sunt antrenati sa isi gaseasca ritmul propriu de invatare, propriul program de acumulare de informatii, de exersare a abilitatilor, de lectura, de relaxare.

• Învață să reuseasca in viata

Experimentul si invatarea prin descoperire in stiinte, educatia antreprenoriala și educatia artistica ii pregătesc pe copii pentru provocările lumii reale, pentru viata dincolo de bancile scolii.

• Invata sa invete

Dezbaterea, ca metoda deliberativa, ii familiarizeaza pe copii cu provocarile lumii complexe a secolului nostru, le formeaza deprinderi de documentare si de analiza, le formeaza o gandire flexibila , deschisa la nou, autonoma si capabila de a imagina solutii alternative, ceea ce le va conferi curaj si determinare in construirea lumii de maine.

• Învață sa fie persoane reziliente

Interactiunile cu echipa scolii, cu psihologul nostru, cu intreaga comunitate ARC, cu invitati si parteneri educationali din tara si strainatate selectati cu responsabilitate de echipa noastra, experientele relationale in mediul creat de noi, actiunile in proiecte si evenimente in afara scolii, le formeaza obiceiuri valoroase, tărie de a înfrunta sentimentele și gândurile asociate cu situațiile dificile care ii vor ajuta sa ia decizii eficiente in situatii complexe in viata personala, profesionala si sociala.

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!