Skip to content Skip to footer

Clubul de lectură ARC – întâlniri inspiraționale cu Adina Popescu

6.10.2023

Cu ocazia Zilei Profesorului, Clubul de lectură ARC- întâlniri inspiraționale a organizat  o întâlnire deschisă, dedicată elevilor, profesorilor și părinților.
Scriitoarea Adina Popescu a fost invitata specială.

Așteptăm cu drag dialogul între elevii îndrăgostiți de lectură din Școala Metropolitană ARC și scriitoarea care mărturisea într-un interviu că cea mai mare satisfacție o are la acest gen de întâlniri. 

,,În primul rând, sunt întâlnirile cu copii prin școli și nu numai, ei sunt un public sincer și spontan de la care orice scriitor are multe de învățat. În cazul meu, mai sunt și alte satisfacții – faptul că profesorii de limba și literatura română îmi apreciază cărțile și descoperă în ele un material „didactic” interesant. Mă bucură când îmi spun – în sfârșit, am găsit un text de literatură contemporan pe care pot lucra împreună cu elevii mei. Însă cea mai mare satisfacție este atunci când cărțile mele sunt citite cu aceeași plăcere și în același timp de două generații. Atunci când părinții le citesc în paralel sau împreună cu copiii. Îmi place să cred că datorită lor se creează o punte de legătură și de comunicare, iar din acest dialog se nasc noi povești. Atunci îmi dau seama că am scris o carte bună, dincolo de orice etichetă, poate chiar o carte de referință.” ( Editura ART)

Leave a comment