“Comunitate Educațională Rezilientă: #PROFESOR21” –Standarde europene BUCURESTI – 30 iunie 2022 ora 16:36

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

“Comunitate Educațională Rezilientă: #PROFESOR21”, 2020-1-RO01-KA101-079591, proiect de formare profesională pentru profesori implementat de Școala Gimnazială Metropolitană ARC, co-finanțat prin programul ERASMUS+ a ajuns la final, azi 30 iunie 2022. https://2020erasmus.scoala-arc.ro/

Prof. Danut Mitrut – beneficiar Erasmus+

“Pe masura ce ma familiarizam cu o aplicatie, deja imi veneau idei de cum as putea sa le folosesc in activitatea de la clasa si zambeam incantata! A fost un carusel al trairilor, de la neincrederea in competentele mele digitale la bucuria fiecarei reusite”

Prof. Isabela Mihailescu – Scoala Metropolitana ARC Scopul urmărit de colectivul școlii a fost creșterea rezilienței instituționale și a capacității organizației de a răspunde nevoilor principalilor beneficiari ai actului educațional, elevii din Școala Metropolitană ARC și din comunitatea educațională prin abilitarea profesorilor școlii cu competențe identificate la nivel european ca fiind prioritare în educația pentru viitor a generației nativilor digitali.

1 Diversificarea ofertei școlii pentru adaptare la nevoile identificate ale generației nativilor digitali prin dezvoltari în zona de activități la fiecare disciplină, cross-curriculare și extracurriculare care vizează competențe cheie promovate la nivel european (digitale, antreprenoriat, învățare personală și socială)

2 Extinderea si dezvoltarea profesională în zona de digitalizare a mediului școlar al Școlii Metropolitane ARC.

3 Dezvoltarea abilitatilor de profesor facilitator al experienței de învățare în vederea introducerii de inovații didactice sau de management la clasă adaptate la nevoia de motivație si învățare personalizată a nativilor digitali.

4 Creșterea calității profesionale a cadrului didactic ca factor cheie pentru dimensiunea europeană a școlii prin experiența de învățare interculturală, schimb de idei și bune practici în cooperarea internațională.

Au fost alese șapte cursuri de înaltă calitate asigurată prin verificarea atentă a portofoliului organizației de primire, ținând cont de rezultatele așteptate si impactul asupra școlii și formabilului: The 4Cs: Creativity, Critical thinking, Communication and Collaboration in schools –EUROPASS TEACHER ACADEMY Game-Based Learning and Gamification– ITC INTERNATIONAL Digital steam. Teaching integrated science, Art and Mathematics with digital devices – EUNEOS CORPORATION How to make your school more international – A practice-based approach – EUNEOS CORPORATION Coaching strategies for schools – Turn change into lasting education benefits –EUNEOS CORPORATION What next in Finnish classrooms! New learning ways & spaces – EUNEOS CORPORATION Integrated curriculum – Teaching global skills – EUNEOS CORPORATION Au fost realizate 8 mobilități. Cei opt profesori au realizat activități de diseminare a experiențelor de formare, a valorificării acestora la clasă și în comunitatea de profesori și părinți . Profesorii participanți făcut transfer de cunoștințe și de experiență către colegi și comunitatea educațională mai largă, la nivel municipal, național și internațional. Au fost realizate prezentări în cadrul unor evenimente online organizate de Școala Metropolitană ARC, interviuri online, radio și TV. Profesorii care au beneficiat de cursurile de formare au realizat activități metodice demonstrative la clasă. De asemenea, au publicat articole în mediul online din România, au postat articole pe blogul platformei europene EPALE – Platformă electronică pentru învățarea adulților în Europa. Beneficiarii cursurilor, individual sau în echipă, au creat cursuri opționale transdisciplinare și cursuri de training pentru profesori valorificând experiența internațională dobândită . Aceste experiențe au fost validate profesional prin documentele de mobilitate Europass. Toate aceste rezultate din proiectul Școlii Metropolitane ARC “Comunitate Educațională Rezilientă: #PROFESOR21”, 2020-1-RO01-KA101-079591, co-finanțat prin Programul Erasmus+ se regăsesc pe website-ul dedicat proiectului ERASMUS+ –Scoala Metropolitana ARC – Romania (scoala-arc.ro). Impactul se poate vedea în gradul de eficiență si eficacitate instituțională și prestigiul în comunitate, mergând spre transformarea școlii într-o resursă reper de reziliență!

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Marina Luiza Cristea

marinaluiza.cristea@gmail.com

0720529645

FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

O școală pentru viitorul noilor generații!

Din 2008 cultivăm mințile tinere cu armonie, înțelegere, toleranță și respect pentru diversitatea culturală.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Privacy Policy și Terms of Service Google.