4 aprilie 2025
S-a încheiat cea de a cincea ediție a târgului de știință, artă și tehnologie: “Our Target: Understanding the World!”
“Our Target: Understanding the World!” – 2025 a fost organizat de Școala Metropolitană ARC, în parteneriat cu Fundația Romanian Business School, “A Better Life Solutions- iSentinel”, Asociația Henri Coandă, Facultatea de Energetică din Universitatea Politehnica București, Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu, Asociația CORNELIUGROUP cercetare-inovare, Astroshow – Cătălin Beldea, Centrul pentru studii complexe, Asociația” Învață să zbori”, Univ. Tehnică “Gh. Asachi” din Iași.
Proiectul de pregătire și organizarea a târgului de știință, artă și tehnologie: “Our Target: Understanding the World!” este înscris în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Regionale / Interjudețene 2025
Ca și în edițiile anterioare, și anul acesta ne-am bucurat de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Juriul a fost format din Conf. dr. ing. Gabriela Ionescu (UPB), Dr. ing. Sorin Dinea, prof. Costin Bătrînescu, Rodica Efros (expert psiho – pedagogia excelenței).
Echipa Școlii Metropolitane ARC s-a clasat pe locul al II-lea cu proiectul “Trenul electromagnetic”, la sec’iunea machete/instalații
Premiul “Dr. Ing. Florin Munteanu” oferit în fiecare ediție de Florin Munteanu, membru al Academiei Oamneilor de Știință din România și al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, fondatorul Centrului de Studii Complexe, a fost acordat anul acesta echipei Școlii Gimnaziale nr.1 din Ciolpani, jud. Ilfov. Echipa va benefica de cinci sesiuni de mentorat online, care vor avea ca obiectiv un training în managementul unui proiect ştiinţific pornind de la observarea naturii şi ajungând la prezentarea rezultatelor în cadrul unor sesiuni ştiinţifice autentice.
Premiile pentru echipele care s-au clasat pe primele cinci locuri, în ordinea punctajelor, premiile de popularitate, ca și cel obținut la tombolă au fost oferite de Fundația Romanian Business School.
Un premiu special a fost oferit de Școala Metropolitană A.R.C., care constă într-o participare a echipei din Școala Gimnazială Nr.1 Balotești, la clubul de robotică și imprimare 3D din școala organizatoare.
De asemenea, toate echipele au fost invitate de Conf. dr. univ Gabriela Ionescu să viziteze laboratoarele de cercetare din cadrul Facultății de Energetică, din Univ. Politehnica București.
Momentele de știință distractivă cu “Profesorii Trăsniți” și întâlnirea elevilor cu Cătălin Beldea și luneta lui au întregit atmosfera de entuziasm și bucurie a învățării prin experiență. Elevii și profesorii au apreciat schimbul de bune practici, întâlnirile cu specialiști și oameni îndrăgostiți de înțelegerea rațională a lumii.
Printre proiectele cele mai apreciate s-au numărat:
“Neuro-Tech” – Școala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu”, București, Premiul I
“Parcul A.N.Z.” – Școala Gimnazială nr.1, Ciolpani, Ilfov, Premiul II
“Fast & Curious: Trenul Electromagnetic” – Școala Metropolitană ARC, București, Premiul II
“Green Coders” – Școala “Radu cel Mare”, Târgoviște, jud. Dâmbovița, Premiul III
“Dacă vrei să consumi, trebuie să și produci!”- LPS Helmut Duckadam, Clinceni, jud. Ilfov – mențiune 1
“Vocea undelor” – Scoala Gimnaziala “Ioan Badescu”, Popești-Leordeni, Județ Ilfov Mențiune 2
“Cum putem salva planeta cu ajutorul presiunii hidrostatice” – Școala Gimnazială Nr. 1 Balotești, Jud. Ilfov, Premiu special pentru prezentare vizuală
“Protejarea faunei – Tehnologie VR”, Școala Metropolitană A.R.C. – București
“Material didactic – Anatomia ochiului, Tehnologie VR”, Școala Metropolitană ARC, București
„Greenhouses on the Moon – Artemis III” – Școala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu”, București
“The Sky is the Limit” – Școala Gimnazială ”Ion Heliade Rădulescu”, București
Ne revedem în 2026!
O școală pentru viitorul noilor generații!
Din 2008 cultivăm mințile tinere cu armonie, înțelegere, toleranță și respect pentru diversitatea culturală.